Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studera kurser i journalistik!

Under våren 2024 kommer vi att erbjuda korta kurser i journalistik för dig som vill bredda din kunskap eller testa på journalistik.

Under våren 2024 erbjuder Journalistutbildningen två nya korta kurser i journalistik: Fact-checking and Storytelling (på engelska) samt Journalistiska intervjuer (på svenska).

Båda kurserna omfattar var för sig 2 poäng, på kvartsfart och sker helt och hållet på distans. 

Fact-checking and Storytelling är designad för att ge dig kunskaper och färdigheter för att kunna rapportera och informera om komplexa ämnen och frågor. Du kommer att få en introduktion till journalistiska metoder för insamling av information, faktakontroll och verifiering. 

Journalistiska intervjuer ger dig en inblick i den journalistiska intervjuns grunder och lär dig olika metoder och verktyg för att få ut så mycket som möjligt från en intervju. Under kursen får du genomföra egna intervjuer och analysera resultatet. 

Ansök innan den 16 oktober 2023!

Dessa kurser kompletterar vårt utbud av distanskurser i journalistik där vi sedan tidigare erbjuder kursen Journalistic Tools and Media Ethics - Online Opportunities and Risks in Times of Crisis (7,5 hp) som går under höstterminen 2023.