Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kurser

Nedan ser du vilka enskilda kurser i journalistik vi erbjuder. Samtliga kurser sker på distans.

Höst

JOUE01: Journalistic Tools and Media Ethics (7,5 hp)

Kursen behandlar medieetik och journalistikens grunder och ger kursdeltagaren en introduktion till de verktyg som används för att producera trovärdigt och relevant redaktionellt material. Undervisningen sker på engelska.

Vår

JOUB01: Journalistiska intervjuer (2 hp)

Kursen syftar till att dels ge studenten kunskap om den journalistiska intervjuns grundläggande element, dels färdighet i att tillämpa denna kunskap i olika sammanhang och situationer. 

JOUB02: Journalism: Fact-checking and Storytelling (2 hp)

Kursen syftar till att ge kursdeltagarna kunskaper om och färdigheter i att rapportera och informera om komplicerade ämnen. Fokus ligger på journalistiska verktyg för faktagranskning, och skillnader mellan fakta, desinformation och felaktig information behandlas. Undervisningen sker på engelska.