Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny student? Välkommen till Journalistutbildningen!

Gamla Kirurgen

Den 30 augusti 2021 inleder vi det nya läsåret på Journalistutbildningen. Här finns information för dig som ska börja Kandidatprogrammet i journalistik i höst.

Under höstterminen 2021 kommer undervisningen på kandidatprogrammet att ske både på distans och på campus. Vid campusundervisning måste hänsyn tas till de universitetsövergripande beslut som finns, samt Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer för att minska spridningen.

För dig som ska börja dina studier på kandidatprogrammet i journalistik finns en del information här

Uppropet till grundkursen (termin 1) kommer att ske den 30 augusti på plats på vår redaktion på Gamla kirurgen, Sandgatan 13 i centrala Lund i mindre grupper för att säkerställa social distansering och att vi inte vistas för många i samma lokal. Vi kommer att återkomma med tider för när just du ska delta i uppropet i augusti. Om du känner av symtom ska du stanna hemma och meddela oss. Om du av andra anledningar inte kan närvara den 30 augusti men ändå vill studera programmet vill vi också att du hör av dig till oss.

Nedan listar vi länkar med viktig information för dig som är ny student hos oss:

Har du frågor är du alltid välkommen att journalistik [at] kom [dot] lu [dot] se (kontakta oss! )