Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlandsstudier

Lunds universitet har utbytesavtal med 680 partneruniversitet i ett 50-tal länder runt om i världen. Varje år reser hundratals studenter iväg på utbytesstudier. Utlandsstudier ger kunskap, vänner och minnen för livet och värdefulla erfarenheter som är till stora nytta när du efter din utbildning ska ut på arbetsmarknaden.

Josefin
Foto: Ola Isaksson

 

Att studera utomlands via ett utbytesprogram innebär att du förlägger en termin upp till ett år av din utbildning vid något av våra partneruniversitet. Som utbytesstudent är undervisningen avgiftsfri och studiemedelsberättigad.

Lunds universitet tar emot lika många utländska studenter som kommer till oss i Lund för att studera en eller två terminer. Detta betyder att vi är internationella även på hemmaplan. När du läser vid Lunds universitet har du därför möjlighet att bygga ett världsomspännande nätverk med kurskamrater från hela världen.

Journalistutbildningen tar regelbundet emot studenter från andra delar av världen samt ger dig möjlighet att tillbringa stora delar av kandidatkursen utomlands. Varje år reser många av våra studenter utomlands för att skriva reportage och uppsats som en integrerad del av sin utbildning. Vi erbjuder ett brett kontaktnät med redaktioner och journalistutbildningar runt om i världen och vill uppmuntra dig att ta chansen att söka dig utanför landets gränser. 

Utlandsstudierna kan ingå i din examen

Du kan studera via utbytesprogram eller på egen hand. Oavsett vilket sätt du väljer, kan utlandsstudierna tillgodoräknas i din svenska examen och behöver inte förlänga den totala studietiden.

Det kan ta upp till 1,5 år från det att tanken på utlandsstudier uppstår till dess att du är på väg till ditt värduniversitet. Om du väljer studera utomlands på egen hand kan det ta ännu längre tid - så börja planera i god tid!