Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Emily Binks

Frilansjournalist och nyhetschef

Emily Binks studerade Journalistutbildningen från 2013 till 2015. Numera är hon frilansjournalist, mestadels på nyhetsbyrån Rapidus.

Emily Binks
Foto: Kristoffer Lindblad

Berätta om ditt nuvarande jobb?
– På nyhetsbyrån Rapidus, där jag främst arbetar, bevakar vi näringslivet i Skåne och Öresundsregionen med fokus på IT, teknik och life science. Området myllrar av små uppstartsbolag som verkar vid sidan av de stora jättarna. Artiklarna vi skriver kan handla om allt från produktutveckling, nya värvningar till kapitalanskaffningar och uppköp/försäljning av bolag. Bevakningen inkluderar små, medelstora och stora bolag. 

Vilka andra jobb och uppdrag har du haft sedan du gick ut Journalistutbildningen?
– Den arbetsplats jag arbetat mest på utöver Rapidus är Smålandsposten där jag varit featurereporter, webbredaktör och kåsör. 

På vilka sätt har du haft nytta av kunskaperna från utbildningen?
– De har varit avgörande för att förstå yrket och dess grundprinciper. Samt även nyttigt att prova på det praktiska arbetet i samband med att man lär sig etiken och tankesättet kring att producera journalistiskt material. 

Vilken är din nästa utmaning i yrkeslivet?
– Det får vi se!