Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studenter vid Journalistutbildningen vid Lunds universitet, på Media Evolution City

Välkommen att söka till oss!

Är du intresserad av samhällsfrågor och vill ha ett spännande och meningsfullt yrke med hög puls som hela tiden förändras i takt med den digitala utvecklingen? 

Då tycker vi att du ska söka vårt kandidatprogram i journalistik, Journalistutbildningen, vid Lunds universitet. Vi erbjuder en påbyggnadsutbildning för dig med 90 hp avslutade kurser i bagaget. Utbildningen sträcker sig över tre terminer och leder till en kandidatexamen i journalistik. Journalistutbildningen är yrkesförberedande, vilket innebär att du får kunskaper och färdigheter för att arbeta som journalist inom olika medier och genrer.

Du genomgår både praktiska och teoretiska moment. Du kommer bland annat att lära dig att arbeta i olika redaktionella roller samt producera och analysera nyhetsjournalistik för nätet, tryck och tv. Du kommer också att ta fram fördjupande och granskande journalistiskt material. Vid Journalistutbildningen ser vi också det som självklart att diskutera och analysera journalistikens villkor på olika platser i världen idag och med blick in i framtiden.


Läs mer om kandidatprogrammets innehåll och struktur


Under din utbildningstid hos oss kommer du att träffa journalister från flera olika länder samt ges möjlighet att själv studera och fördjupa dina kunskaper i mediernas och journalistikens roll i olika delar av världen.

Undervisningen sker i våra lokaler på Media Evolution City (MEC) på Dockan i Malmö. MEC är navet för den digitala och kreativa industrin i Malmö och verksamheten skapas av medlemsorganisationen Media Evolution. Detta ger dig som student en unik närhet till mediebranschen och möjlighet att redan under utbildningen bekanta dig med dina framtida arbets- och uppdragsgivare.

Sök Journalistutbildningen på Antagning.se