Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lovisa Olai

Content Manager

Lovisa Olai studerade Journalistutbildningen 2014-2016 och har sedan dess arbetat som frilansjournalist och som redigerare på Sydsvenskan innan hon blev content manager på contentbyrån Borg & Owilli.

Lovisa Olai
Foto: Viktor Gårdsäter

Berätta om ditt nuvarande jobb?
– Jag är Content Manager på contentbyrån Borg & Owilli i Stockholm. Mitt jobb är väldigt varierat men man kan sammanfatta det med att jag skriver olika typer av texter. Det kan vara allt från att skriva redaktionella annonser och copy till att sätta tonalitet för en kampanjsajt och korra interna texter. Utöver det klipper jag också våra poddar.

Vilka andra jobb och uppdrag har du haft sedan du gick ut Journalistutbildningen?
– Efter examen fortsatte jag att plugga svenska parallellt med frilansande, framför allt för ölmagasinet c/o Hops där jag också gjorde min praktik. Sedan fick jag vik som redigerare på Sydsvenskan och där jobbade jag tills jag flyttade till Stockholm och började på Borg & Owilli.

På vilka sätt har du haft nytta av kunskaperna från utbildningen?
– Jag använder dem varje dag. Jag har konstant ”vad är grejen?” i bakhuvudet när jag jobbar, något som hamrades in i oss på utbildningen. Som Content Manager arbetar jag i princip på samma sätt som när jag var journalist eftersom styrkan med content marketing är att man skapar innehåll som läsaren själv vill ta del av, snarare än reklam som tränger sig på. Då måste man hitta ”grejen”, och själva skrivandet skiljer sig inte nämnvärt. Med den lilla skillnaden att kunden har sista ordet.

Vilken är din nästa utmaning i yrkeslivet?
– Det vet man aldrig!