Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Reportage

På Journalistutbildningen utbildas studenterna i fördjupande och berättande journalistik. En viktig del av utbildningen är att låta studenterna skriva ett längre individuellt reportage.

Exempel på studenters reportage

Varje hösttermin producerar våra studenter som studerar den tredje terminen långa berättande reportage. Med hjälp av stipendier reser våra studenter till jordens alla hörn. Under åren har våra studenter skrivit sina reportage i länder som USA, Indien, Maldiverna, Skottland, Spanien, Italien, Brasilien och Chile.

Många studenter väljer också att fördjupa sig i ett reportageämne på hemmaplan. Varje reportagekurs inleds med en introduktionsvecka på plats i Lund följt av cirka tre veckors fältarbete. 

I vänsterspalten hittar du några av reportagen som producerats.