Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Clara Löfvenhamn

Bloggare, föreläsare och ledarskapsutvecklare

Hon startade sin egen plattform för att skriva om ledarskap. Clara Löfvenhamn ser fram emot att fortsätta utveckla sitt företag med fler plattformar och samarbeten.

Clara Löfvenhamn
Foto: Emilia Westerström

Berätta om ditt nuvarande jobb!

− Jag är min egen chef och driver företag som föreläsare och utbildare inom ledarskap samtidigt som jag driver ledarskapsbloggen Bossbloggen och Facebook-gruppen Bossbrudar för kvinnor som är eller vill bli chefer. Det är, hands down, världens bästa jobb för mig som är ledarskapsnörd att få prata och skriva om detta hela dagarna i alla möjliga olika former och forum.

Vilka andra jobb och uppdrag har du haft sedan du gick ut Journalistutbildningen?

− När jag tog min examen så blev jag sjuk och fick pausa planerna som jag hade om att börja extraknäcka som frilansjournalist. När jag sedan var friskare 1,5 år senare så kom jag på att jag, i stället för att skriva om ledarskap för andra, kunde starta en egen plattform och bli min egen publicist. Det var då idén om Bossbloggen föddes och jag ägnade nio månader att sätta mig in i bloggbranschen och sy samman mitt koncept. Jag startade den i juli 2016 och sedan två år tillbaka nu har jag varit företagare på heltid, bloggen har fått pris och blivit ett fantastiskt nätverk och community. Sedan januari 2019 har jag, också tack vare Bossbloggen, även blivit rekryterad till att arbeta en dag i veckan som kommunikatör för Innovationscenter för landsbygden.

På vilka sätt har du haft nytta av kunskaperna från utbildningen?

− Hur många som helst! Även om jag arbetar som influencer så driver jag Bossbloggen på många vis som ett magasin. Jag hade 1. Aldrig varit så bra på att skriva som jag är nu utan utbildningen och min praktik (som jag gjorde på tidningen Chef) och 2. Inte kunnat få sjutusen läsare i månaden på mindre än två år om jag inte hade drivit den så professionellt som jag har gjort från början. 

− Min intervjuteknik är utbildningens förtjänst precis som att jag använder det vi lärde oss om klippning, redigering och webb mycket till vardags. När jag började läsa journalistutbildningen hade jag inga ambitioner om att bli eller arbeta som journalist men nu hade jag inte velat vara utan de här kunskaperna eftersom de, bokstavligen talat, har förändrat hela min karriär. 

Vilken tror du är din nästa utmaning i yrkeslivet?

− Den närmsta stora utmaningen kommer att bli min bok som är en guide över den framtida generationens ledarskap. Den andra blir att växla upp mitt bolag. Jag ser att båda benen i företaget, den analoga utbildningsdelen och den digitala plattformen, kommer att kunna växa och att vi kommer bli flera som jobbar tillsammans med dem framöver. Det kommer bli så spännande!