Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att vara student hos oss

Institutionen för kommunikation och medier

Vid Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet samlas blivande journalister, kommunikatörer, retoriker och mediehistoriker. Du är varmt välkommen att söka utbildning hos oss!

 

Journaliststudenter
Foto: Håkan Röjder

Mentor

När du studerar hos oss får du regelbundet träffa en så kallad SI-mentor som är en före detta student som nyligen studerat hos oss. Hen kan ge dig idéer och inspiration men också bolla idéer och hjälpa dig vidare ifall du kört fast i ditt arbete vid Journalistutbildningen. 

Kåren

Journalistutbildningen är en del av Institutionen för kommunikation och medier som ingår i både Fakulteten för Humaniora och Teologi samt Fakulteten för Samhällsvetenskap. Du som studerar hos oss kan därför välja mellan att vara medlem i Samhällsvetarkåren eller Humanistiska och teologiska kåren

Institutionen för kommunikation och medier

Frågor om studieavbrott, studieintyg samt studievägledning med mera tas om hand av studerandeexpeditionen vid Institutionen för kommunikation och medier. Den är belägen på första våningen i Absalondelen av Språk- och litteraturcentrum (SOL) på Helgonabacken 12 i Lund.