Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mia-Marie Hammarlin och Lars-Eric Jönsson: "Gemensamt för dessa skandaler är politik, förbjuden sex och kunglig närvaro"

Mia-Marie Hammarlin

Forskarna Mia-Marie Hammarlin och Lars-Eric Jönsson analyserar rapporteringen kring Svenska Akademin utifrån sitt forskningsprojekt om medieskandaler.

Sara, Horace, Klas, Peter, Kjell och Kristina. De och övriga kvarvarande ledamöter i Svenska Akademien har de senaste dagarna framställts som en familj stadd i upplösning. Separationsprocessen har på något sätt fört dem närmare oss andra. Från att ha haft en upphöjd ställning har de med god hjälp av sig själva, massmedier, sociala medier och den allmänna ryktesspridningen sänkts till gatans nivå, till oss, där rykten, skvaller och obekräftade uppgifter regerar.