Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kvällsposten publicerar studentreportage

Per Wendels reportage
Skärmdump från Kvällspostens nyhetssajt

Journaliststudenterna producerar regelbundet reportage, artiklar, krönikor och annat journalistiskt material som en del av sin utbildning. Det händer också att de blir publicerade under utbildningens gång.

Under delkursen "Redaktionellt arbete" undervisas studenterna i att producera, redigera och presentera journalistik i dagstidningsmiljö. Det innebär att de genomgår en kurs i printredigering, webbredigering och videoredigering samt producerar nyhetsjournalistik i olika format. Delkursen varar under 10 intensiva veckor och inleder fortsättningskursen i journalistik, 31-60 hp.

Under momentet "Nyhetsfördjupande reportage" undersökte journaliststudenten Per Wendel turerna kring fotbollslaget Dösjöbro IF. Reportaget blev efter inlämning publicerat av Kvällsposten.