Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kristoffer Örstadius prisades med Guldspade

Kristoffer Örstadius och Mikael Holmström från Dagens Nyheter

På lördagskvällen delades årets guldspadar ut vid Grävseminariet i Helsingborg. Bland vinnarna fanns den årligen återkommande gästläraren Kristoffer Örstadius som till vardags arbetar vid Dagens Nyheter.

Kristoffer Örstadius vann tillsammans med DN-kollegan Mikael Holmström i kategorin Storstadstidning för sitt avslöjande om IT-skandalen på Transportstyrelsen.  Juryns motivering löd: ”För att ha avslöjat hur sekretessbelagda uppgifter, med betydelse för rikets säkerhet, genom nonchalant myndighetsutövning hamnade hos obehöriga.”

Kristoffer har i flera år undervisat på Journalistutbildningen i grävande journalistik, databasjournalistik och redaktionellt arbete.