Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grattis Carl Tullgren!

Nyss presenterades nomineringarna till Grävande journalisters prestigefyllda pris Guldspaden. Glädjande nog kan vi konstatera att vår journaliststudent Carl Tullgren är nominerad i kategorin webb tillsammans med övriga Researchgruppen som stod bakom det sk. avpixlat-avslöjandet kring SD-medlemmar och SD-politikers anonyma, främlingsfientliga publiceringar på nätet.

Med hjälp av lagliga undersökningsmetoder kunde gruppen knyta de anonyma uttalandena till e-postadresser och på den vägen ta reda på vilka det var som stod bakom det grova näthatet mot invandrare. Resultaten publicerades i samarbete med tidningen Expressen. Flera avpixlade personer valde efter avslöjandet att lämna sina poster inom SD. 

Det kan tilläggas att Carl Tullgren även gjorde sin praktik på Researchgruppen.

Läs mer om de priset och de nominerade på Föreningen för grävande journalisters blogg.

 

Uppdatering 2014-03-24, Carl och Researchgruppen vann Guldspaden i sin kategori! Ännu ett stort grattis från KOM!