Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Workshop med lokalkorrespondenter

Hur skapas kvalitativ lokal journalistik i samarbete mellan journalister och engagerade medborgare? Hur skiljer sig journalistiskt material från andra texter, bilder, filmer och ljudklipp? Vilka etiska avvägande måste göras och hur ska vi förhålla oss till källor för att få ett så bra material som möjligt?

Kb

 

De och andra frågor diskuteras under en heldag arrangerad av Kristianstadsbladet där Journalistutbildningen vid Lunds universitet var inbjuden.

Utbildningens lärare bollade idéer, berättade om grunder i journalistik, utvecklade artikelidéer och diskuterade redaktionellt innehåll tillsammans med Kristianstadsbladets ”lokalkorrespondenter” som då och då kommer få sina alster publicerade i tidningen.

Med under dagen var också tipsare från Kristianstadstrakten, föreningsaktiva och deltagare från ESS Leader som beviljat Kristianstadsbladets satsning pengar. Leader-satsningen har målet att fånga upp det som händer utanför de större orterna för att på så sätt fånga upp fler berättelser till tidningen i papper och online.

Läs mer och titta på webb-tv-inslag om projektet här:

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/har-utbildas-bygdens-lok…;