Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildningsdag med mellanstadieelever från Hörby kommun

Under en dag fylldes våra lokaler på Gamla kirurgen av smarta, vetgiriga, diskussionssugna och engagerade mellanstadieelever från en mellanstadieskola i Hörby kommun.

Journalistutbildningen i Lund höll en inspirationsdag kring grunderna i journalistik, källkritik, medieetik och lät eleverna själva prova på olika journalistiska verktyg.

Bland annat begav sig eleverna ut på stan och genomförde enkäter med aktuella frågor till Lundabor som sedan diskuterades gemensamt på Journalistutbildninges redaktion.

Dagen var också en kick-off inför elevernas uppstart av en egen skoltidning och lärare och studenter från Journalistutbildningen bollade artikelidéer och funderade på hur elevernas idéer kunde omvandlas till konkret redaktionellt material.

Dagen med mellanstadieeleverna är ett bra exempel på uppdrag som våra lärare gärna bidrar med och deltar i vid sidan av utbildningen av våra studenter på universitetet.

Vi på Journalistutbildningen ser det som viktigt att sprida kunskaper om medier, källor, etik och andra journalistiska frågor även till intresserade utanför universitetsvärlden och mediebranschen.