Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ellen Norman

Reportageresa Island

Ellen Norman åkte till Island med ett expressmobilitetsstipendium för att samla in material till ett reportage om den "isländska modellen". Läs hennes reflektioner efteråt här.

Foto: Ellen Norman
Foto: Ellen Norman

Tack vare det nordiska expressmobilitetsstipendiet behövde jag inte själv stå för kostnaderna för flyg mellan Sverige och Island, eller för logi i Reykjavik.

Utan stipendiets finansiella stöd hade jag förmodligen inte skrivit mitt reportage om den isländska modellen, som är ett statligt program vilket införts för att ge isländska ungdomar en mer meningsfull och lycklig fritid för att få dem att dricka mindre. Jag fick besöka ungdomsgårdar, åka med på idrottsträningar efter skolan, tala med föräldrar och med forskare som forskat om ungdomar och substansmissbruk.

Det var en väldigt intressant och lärorik upplevelse som jag är väldigt tacksam för.

Text: Ellen Norman