Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Workshop med lokalkorrespondenter

Hur skapas kvalitativ lokal journalistik i samarbete mellan journalister och engagerade medborgare? Hur skiljer sig journalistiskt material från andra texter, bilder, filmer och ljudklipp? Vilka etiska avvägande måste göras och hur ska vi förhålla oss till källor för att få ett så bra material som möjligt?

Kb

 

De och andra frågor diskuteras under en heldag arrangerad av Kristianstadsbladet där Journalistutbildningen vid Lunds universitet var inbjuden.

Utbildningens lärare bollade idéer, berättade om grunder i journalistik, utvecklade artikelidéer och diskuterade redaktionellt innehåll tillsammans med Kristianstadsbladets ”lokalkorrespondenter” som då och då kommer få sina alster publicerade i tidningen.

Med under dagen var också tipsare från Kristianstadstrakten, föreningsaktiva och deltagare från ESS Leader som beviljat Kristianstadsbladets satsning pengar. Leader-satsningen har målet att fånga upp det som händer utanför de större orterna för att på så sätt fånga upp fler berättelser till tidningen i papper och online.

Läs mer och titta på webb-tv-inslag om projektet här:

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/har-utbildas-bygdens-loka...

 

 

Journalistik | Institutionen för kommunikation och medier
Besök: Sandgatan 13A, Gamla Kirurgen
Post: Box 201, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 45 33
journalistik [at] kom [dot] lu [dot] se