Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ana Cristina Hernández

Reporter
Ana Cristina Hernández studerade på Journalistutbildningen från 2012 till 2014. Efter några år som reporter, ledarskribent och debattredaktör inom Hall Media är hon sedan en tid tillbaka reporter på Svenskt Näringslivs redaktion.

Ana Cristina Hernández

Berätta om ditt nuvarande jobb?
– Jag jobbar på Svenskt Näringslivs redaktion och skriver för deras fyra kanaler – tidningen Entreprenör, Arbetsmarknadsnytt, nyhetstjänsten fPlus och Svenskt Näringslivs egen sajt. Jag har särskilt ansvar för att bevaka och skriva om inrikespolitiken. Jag har även delansvar för sociala medier och för att skicka ut våra nyhetsbrev.

Vilka andra jobb och uppdrag har du haft sedan du gick ut Journalistutbildningen?
– Jag hade till en början vikariat som allmänreporter på Värnamo Nyheter och sedan på Hall Medias (dåvarande Hallpressens) webbredaktion. År 2016 påbörjade jag en tvåårig projektanställning som ledarskribent på flera av Hall Medias tidningar – Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Smålands Dagblad, Tranås Tidning och Jönköpings-Posten. Jag fick i uppdrag att starta en lokal och liberal ledarsida på de fyra förstnämnda tidningarna samt styra sidans innehåll. Jag tog även hand om Jönköpings-Postens debattsida det sista halvåret.

På vilka sätt har du haft nytta av kunskaperna från utbildningen?
– Jag har haft nytta av mycket. Bland annat har principen om att ”ta hem en nyhet”, det vill säga använda en internationell eller nationell nyhet och göra något eget på den så att den blir dels unik och dels relevant för mina läsare, varit till stor nytta i mitt dagliga arbete. Det handlar om att ha målgruppen i fokus. En annan lärdom jag tar med mig från utbildningen är att börja med att skriva det viktigaste först, redan ingressen.

Vilken tror du är din nästa utmaning i yrkeslivet?
– Jag trivs där jag är just nu, så jag har inga andra kortsiktiga planer än att lära mig så mycket som möjligt. Min långsiktiga ambition är dock alltid att få fler ansvarsområden. 
 

Journalistik | Institutionen för kommunikation och medier
Besök: Gamla kirurgen, Sandgatan 3
Post: Box 201, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 45 33
journalistik [at] kom [dot] lu [dot] se