Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Jonathan Hansen

Marknadskommunikatör

Jonathan Hansen studerade Journalistutbildningen från 2013 till 2015. Sedan dess har han hunnit med att arbeta både på SR Malmöhus och SVT Nyheter Skåne innan han landade hos Malmö FF.

Jonathan Hansen

Berätta om ditt nuvarande jobb?
– Jag arbetar som marknadskommunikatör för Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening, Malmö FF. Jag är en del av teamet som är MFF:s röst i allt som föreningen kommunicerar via exempelvis webbplats, nyhetsbrev och sociala medier.

– I det dagliga arbetet skapar jag material i form av nyheter, intervjuer och kampanjer. Jag har det övergripande ansvaret för att planera, leda och verkställa rörlig bild i MFF:s verksamhet. Dessutom arbetar jag med mediehantering, strategisk rådgivning och att följa och hålla koll på vad som diskuteras om Malmö FF i digitala kanaler och forum.

Vilka andra jobb och uppdrag har du haft sedan du gick ut Journalistutbildningen?

– Under journalistutbildningen gjorde jag min praktik på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Där var jag i huvudsak reporter och livesändande reporter, men fick även testa på rollerna som nyhetsuppläsare och webbredaktör. Efter avslutad praktik fortsatte jag som anställd i ytterligare 1,5 år.

– Därefter tog jag steget till SVT Nyheter Skåne. Där fick jag chansen att utveckla mina förmågor i rörlig bild och jag arbetade mestadels som reporter och webbredaktör.

På vilka sätt har du haft nytta av kunskaperna från utbildningen?

– När jag började som praktikant på lokalradion skickades jag snabbt ut i skarpt läge. Mina överordnade på radion gjorde ingen skillnad på mig och en ”vanlig” reporter. Det var tufft, men också väldigt roligt. Så här i efterhand är jag tacksam för det jag lärde mig på utbildningen om den svenska förvaltningen och offentlighetsprincipen. I arbetet som nyhetsjournalist behöver man behärska dessa områden.
 
– Jag har också haft nytta av utbildningens fokus på nyhetsvärdering, etik och källkritik.

Vilken tror du är din nästa utmaning i yrkeslivet?

– Man vet aldrig vad framtiden bär med sig, men förhoppningsvis kommer jag att arbeta med någonting som är lika roligt och lärorikt som det jag gör nu.