Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Utbildningsdag med mellanstadieelever från Hörby kommun

Under en dag fylldes våra lokaler på Gamla kirurgen av smarta, vetgiriga, diskussionssugna och engagerade mellanstadieelever från en mellanstadieskola i Hörby kommun.

Journalistutbildningen i Lund höll en inspirationsdag kring grunderna i journalistik, källkritik, medieetik och lät eleverna själva prova på olika journalistiska verktyg.

Bland annat begav sig eleverna ut på stan och genomförde enkäter med aktuella frågor till Lundabor som sedan diskuterades gemensamt på Journalistutbildninges redaktion.

Dagen var också en kick-off inför elevernas uppstart av en egen skoltidning och lärare och studenter från Journalistutbildningen bollade artikelidéer och funderade på hur elevernas idéer kunde omvandlas till konkret redaktionellt material.

Dagen med mellanstadieeleverna är ett bra exempel på uppdrag som våra lärare gärna bidrar med och deltar i vid sidan av utbildningen av våra studenter på universitetet.

Vi på Journalistutbildningen ser det som viktigt att sprida kunskaper om medier, källor, etik och andra journalistiska frågor även till intresserade utanför universitetsvärlden och mediebranschen.

Journalistik | Institutionen för kommunikation och medier
Besök: Sandgatan 13A, Gamla Kirurgen
Post: Box 201, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 45 33
journalistik [at] kom [dot] lu [dot] se