Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sommarläsning: Studenternas granskning av covid 19-pandemin

medium

Ta del av granskningens innehåll i text, ljud, foto och video på Journalistutbildningens konto på Medium.com.

På vilka sätt utmanas det skånska jordbruket? Hur upplever lärarna i skånska kommuner att övergången till distansundervisning påverkat dem? Hur påverkas svenska frilansjournalister?   Vilka drabbas när festivaler ställer in och på vilka sätt? Hur påverkas de som utför färdtjänst och sjuktransporter i skånska kommuner? Detta är de frågor som journaliststudenter vid Lunds universitet valt att fokusera på under deras granskning av hur samhället påverkats av covid 19-pandemin. Studenternas arbete, en del av delkursen Journalistisk granskning, bedrevs från början av maj till början av juni och finns att ta del av på Medium.com.

Projektet har genomförts med inspiration, tips och stöd från Ola Isaksson och Andreas Mattsson, kursansvariga lärare vid Journalistutbildningen, Helena Bengtsson, redaktör och datajournalist på SVT, bildjournalisten Johan Bävman samt Christopher J. Zimmerman och Laurens Vreekamp från Google News Lab. Under kursen har studenterna också fått möjlighet att diskutera sina arbeten med våra gäster Divya Rajagopal, journalist vid Economic Times i Mumbai, Jorge Tuñon, forskare vid Carlos III-universitetet i Madrid och Yen Duong, bildjournalist i Vietnam. Genom dem har vi fått inblickar i hur pandemin hanteras i andra länder och andra medielandskap.