Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Panelsamtal: En vardag som journalist utan hat – är det möjligt?

Framtidsveckan 2020

Journalistutbildningen bjuder in till ett panelsamtal om hat mot journalister den 15 oktober. Samtalet är en del av Framtidsveckan 2020 vid Lunds universitet.

Hat mot journalister har alltid förekommit i olika former - men med nätet har nya möjligheter öppnats för den som vill säga sin mening, på gott och ont. Många journalister lever med hot mot sig på grund av vad de skriver. Flera vittnar om att de undviker att skriva om vissa ämnen. Var finns lösningarna på det här problemet? Hur skapar vi ett samhälle där journalister kan arbeta utan att dränkas i hat?

Om detta samtalar Anja Gatu, frilansjournalist och lärare på Journalistutbildningen vid Lunds universitet, med Oscar Björkenfeldt, doktorand vid Rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet, Ulrika Hyllert, ordförande för Svenska Journalistförbundet, Ewa Thorslund, vd Tidningsutgivarna, Maria Rydhagen, chefredaktör Kvällsposten och Camilla Sylvan, redaktionschef Sydsvenskan. 

Titta på panelsamtalet här: