Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Journalistutbildningen till nya lokaler

Lokal

Journalistutbildningen flyttar till nya lokaler på Gamla kirurgen. Den tidigare lokalen på bottenplan i Absalon har tillhört Journalistutbildningen under ett decennium. I takt med att utbildningen utvecklats med redaktionella övningar är den inte längre ändamålsenlig för undervisningen som bedrivs.

Därför flyttas nu utbildningen till nyrenoverade lokaler på tredje våningen i Gamla kirurgen. Där kommer förutom en redaktion också att finnas arbetsytor för grupparbeten och redaktionella möten. Våningen delas med utvecklingsavdelningen LU Open och tre översättare från Kommunikationsavdelningen. 

Framöver kommer studenterna vid Journalistutbildningens första läsår att ha sin undervisning på Gamla kirurgen. Under den tredje terminen som mestadels består av fältarbeten och handledning när studenterna skriver reportage och uppsats, kommer undervisningen främst ske på SOL-centrum.