Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Distansstudier från och med 18 mars

Lunds universitet logotype

Den 17 mars ändrades riktlinjerna för all verksamhet på Lunds universitet. Det innebär att undervisningen vid Journalistutbildningen framöver kommer att bedrivas via nätet.

Lunds universitet följer Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller åtgärder för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset, Covid-19.

Under vårterminen pågår undervisning på två olika nivåer vid Journalistutbildningen: dels pågår fortsättningskursen, Journalistik 31-60 hp, dels löper två parallella praktikkurser, 30 hp respektive 15 hp. För studenterna på fortsättningskursen övergår nu undervisningen till nätet. Information har skickats ut från delkursansvarig lärare.

För studenter som läser praktikkurserna gäller precis som tidigare att de följer respektive arbetsplats rekommendationer och säkerhetsåtgärder. Studenter som har frågor kan alltid vända sig till delkursansvarig lärare, programansvarig lärare och studierektor. För kontaktuppgifter, klicka här

  • Lunds universitet samlar information relaterad till det nya coronaviruset här, och samtliga medarbetare och studenter uppmanas att regelbundet ta del av den.
  • Institutionen för Kommunikation och medier (KOM) uppdaterar också regelbundet information som gäller för dig som studerar på Journalistutbildningen