Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ung i Malmö i medierna

Ung i Malmö i Sveriges Radio
Ung i Malmö i Sveriges Radios studio i Malmö.

Ta del av hur andra medier rapporterade om vårt samarbetsprojekt Ung i Malmö i somras.

Ung i Malmö är ett projekt som syftar till att föra fram röster om hur det är att vara ung i Malmö. Bland årets artiklar finns bland annat reportage om otrygghet, krönikor om identitet och tillhörighet samt enkätundersökningar där redaktionen gått ut och frågat andra malmöbor om vad de tycker om aktuella frågor som har med ungdomar att göra.

Redaktionen består av 30 ungdomar från den kommunala sommarlovssatsningen ”Sommarpraktik i grundskolan” och leddes i somras av journaliststudenterna Petrina Hinas, Johan Cedervall och Jonatan Westerlind.-

Precis som i fjol var intresset för projektet stort bland andra medier. Både SVT och Sveriges Radio Malmöhus gjorde inslag från redaktionen och två av deltagarna deltog i ett studiosamtal i Sveriges Radio Malmöhus om känslan av otrygghet i staden.

Projektet drivs av Malmö stad i samarbete med Journalistutbildningen vid Lunds universitet och finansieras av den statliga sommarlovssatsningen som administreras av Socialstyrelsen. I Malmö stad samordnas detta av kultur- och fritidsförvaltningarna samt gatukontoret.