Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samarbete presenterades i indisk tidskrift och i Belgien

IIC Quarterely

Journalistutbildningens satsning på pop-up-redaktioner stod i fokus när Vibodh Parthasarathi och Andreas Mattsson deltog i två seminarier i Belgien. Nyligen publicerade också den indiska tidskriften ett kapitel där de berättar om samarbetet kring att förhindra falska nyheter.

I flera år har Journalistutbildningen på flera sätt samarbetat med Nätverket för Sydasienstudier (SASNET) vid Lunds universitet. I samband med det svenska valet 2018 samarbetade Vibodh Parthasarathi och Andreas Mattsson i etablerandet av pop-up-redaktioner.

Deras erfarenheter från pop-up-redaktionen i Stockholm presenterades i höstas i The Conversation nu nyligen i den indiska tidskriften IIC Quarterly som ges ut av India International Centre i New Delhi.

Vid två seminarier på The Press Club Europe i Bryssel och vid Centre for Media Studies vid KU Leuven presenterades olika perspektiv på valen i Europa och Indien samt hur man kan arbeta med pop-up-redaktioner för att förhindra att falska nyheter och lögner sprids.

Vibodh Parthasarathi är en återkommande gäst vid Journalistutbildningen i Lund och deltar regelbundet i undervisning och i olika forskningsaktiviteter. Han är för närvarande besökande forskare vid Metaforum vid KU Leuven och tjänstledig från sitt arbete vid Jamia Milia Islamia i New Delhi.