Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Journalistutbildningarna i Lund och Skurup går samman för en dag

Journaliststudenter från Lunds universitet och Skurups folkhögskola går samman för en dag. Syftet är att tillsammans med representanter från Journalistförbundet diskutera framtidens yrkesetiska regler.

Den 13 maj samlas drygt 50 journaliststudenter i Lund för att diskutera framtidens yrkesetiska regler.

Lärarna Mia-Marie Hammarlin och Andreas Mattsson från Lunds universitet och Maja Ljung från Skurups folkhögskola ser fram emot dagen.

– Branschen är i så stor omställning att journalistikens etiska gränser på något vis måste stakas ut igen och kanske på ett nytt sätt. Det ska vi försöka göra tillsammans under dagen, säger Maja Ljung, linjeledare på journalistlinjen vid Skurups folkhögskola.

Andreas Mattsson som även arbetar som frilansjournalist är inne på samma spår.

– Med tanke på de stora förändringarna i den svenska mediebranschen tycker jag att det är viktigt att framtidens journalister möts, diskuterar och reflekterar kring vad det egentligen är vi tillsammans ska åstadkomma framöver, inte minst med tanke på yrkesetiska frågeställningar, säger han.

Initiativet till dagen kommer från Journalistförbundet. Vice förbundsordförande Ulrica Widsell och ombudsmannen Tove Carlén kommer att vara på plats och delta i diskussionerna.