Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Han belönas med fint stipendium

Carlo Falk

Journalisten Carlo Falk belönas med SIDA:s journaliststipendium för att studera filippinska migrantarbetares villkor. Carlo studerade hos oss från 2015 till 2017.

Så här berättar Carlo Falk själv om sitt kommande projekt:

Stipendiet ska finansiera resan till och från Filippinerna samt täcka vistelsen i landet, boende och transport. Med hjälp av detta stipendium får jag möjlighet att sätta mina andra småjobb åt sidan för att lägga all fokus på detta projekt och min journalistiska karriär. Målet är att göra en reportageserie och/eller en kort dokumentärfilm där jag får en övergripande bild av migrantarbetarnas vardag, deras arbetsvillkor samt hur deras inkomst gynnar deras familjer på Filippinerna. Att få möjlighet att dokumentera hur en migrantarbetares vardag, exempelvis att följa med filippinska sjömän ute till havs, har högsta prioritet. Innan avresan kommer jag att kontakta personer som jag kan intervjua samt fördjupa mig i din filippinska migrationsfrågan.

Vi på Journalistutbildningen säger grattis till stipendiet och lycka till!