Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare reflekterar över valet 2018

Mia-Marie Hammarlin

Mia-Marie Hammarlin medverkar i en rykande färsk antologi om det svenska valet. I "Snabbtänkt - reflektioner från valet 2018 av ledande forskare" bidrar 100 forskare med 80 texter som analyserar och reflekterar över årets val och valrörelse.

Inför valet 2018 startade ett unikt forskningssamarbete; Snabbtänkt - reflektioner från valet 2018 av ledande forskare, där närmare 100 forskare bidrar med 80 texter som analyserar och reflekterar över årets val och valrörelse. Snabbtänkt är ett initiativ från forskningscentret DEMICOM vid Mittuniversitetet. 

Rapporten är indelad i sju olika huvudkapitel – Kontexten, Valkampanjen, Väljare och resultat, Partierna, Politiska frågor, Journalistik och medier, Digitala/Sociala medier samt Utland. Här finns bland annat analyser och reflektioner kring strategiska misstag som bäddade för SD, om valaffischernas funktion och om det finns en ny slags klassröstning.