Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt samarbete med universitet i USA

comparative_media

Ett tjugotal amerikanska studenter jämförde medielandskapen i USA och Sverige under kursen "Comparative media", som gavs genom ett samarbete mellan East Stroudsberg University och Journalistutbildningen i somras.

I slutet av juli gästades Journalistutbildningen av ett tjugotal studenter och en grupp lärare från East Stroudsberg University, ESU, strax utanför New York. Studenterna deltog i ESU:s sommarkurs "Comparative Media" som genomfördes i samarbete med Journalistutbildningen på plats i Lund under två veckor. Lärare från Journalistutbildningen deltog i undervisade och tog med studenterna på studiebesök till bland annat Sydsvenskan och Media Evolution City i Malmö. I fokus stod bland annat jämförelser, diskussioner och analyser av det svenska/skandinaviska medielandskapet jämför med det i USA. Kursen gästades också av makthavare och politiker i regionen. Under besöket agerade studenter från Lunds universitet studentmentorer åt de amerikanska gästerna. Målsättningen för både Journalistutbildningen och ESU är att fortsätta samarbetet för att gynna såväl studenter, lärare som forskare framöver.

comparative_media
Foto: ESU

Foto: LU

comparative_media
Foto: Sydsvenskan