Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Emmynominerad reporter ny lärare i tv-journalistik

I vår kommer journaliststudenterna vid Lunds universitet att få en ny lärare i tv-journalistik. Journalisten Angus Walker, tidigare Kinakorrespondent för brittiska ITV News, är det senaste nytillskottet bland lärarna.

Angus Walker arbetar för närvarande som Head of Saxo TV i Köpenhamn, den danska banken Saxos satsning på näringslivsnyheter. Under vårterminen kommer han att undervisa journaliststudenterna i tv-journalistik. Fokus kommer att ligga på att införa globala perspektiv i rapporteringen.

– Som journalist känner jag ett stort ansvar att utbilda framtidens journalister. Det ska bli oerhört spännande att få lära känna studenterna och diskutera deras framtida möjligheter tillsammans med dem, säger Angus Walker.

Han har tidigare arbetat som politisk reporter och redaktör vid ITV News i Storbritannien där han bland annat varit politisk reporter under tre valrörelser. Under 2010 till 2013 var han baserad i Peking som tv-kanalens korrespondent i Kina.

Förutom Kina har han även erfarenhet från att ha rapporterat från grannländerna i Asien. Däribland har han gjort flera reportageresor till Nordkorea och bevakat katastrofen i Fukushima, Japan. Under 2013 rapporterade han från den humanitära katastrofen som följde efter tyfonen Haiyans framfart i Filippinerna.

 I höstas nominerades Angus Walker tillsammans med kollegorna på NBC till en Emmy för sin bevakning av tyfonen Haiyan i klassen ”Outstanding coverage of a breaking news story”.   

– Vi är glada över att vi har kunnat locka Angus Walker till vårt lärarlag. Det är oerhört viktigt att vi för in de globala perspektiven i journalistiken och att vi utvecklar samarbeten med kollegor runt om i världen, säger Andreas Mattsson, universitetsadjunkt vid Journalistutbildningen.

Förutom Angus Walker kommer även Jane Andersson från SVT Malmö och Johan Nyman, tidigare vetenskapsreporter numera videokommunikatör vid Lunds universitet, att undervisa studenterna i TV-journalistik.