Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Andreas Mattsson

Jag undervisar i journalistik och är sedan december 2015 programansvarig för Journalistutbildningen. Har en fil mag i journalistik och en fil kand i sociologi. Varit verksam som journalist sedan 2006.

Jag är också projektledare för Sweden–South Asia Media Project som syftar till att koppla samman svenska journalister och medieforskare med motsvarigheter i länderna i Sydasien. Projektet handlar också om att tillsammans hitta nya sätt att arbeta med journalistik i den digitala tidsåldern. Läs mer här

Tidigare har jag varit anställd i olika former på Sydsvenskan, Gotlands Tidningar, Aftonbladet och Sveriges Radio Malmö.

Sedan 2007 arbetar jag som frilansjournalist. Artiklar, reportage och bilder har publicerats i bland annat Dagens Nyheter, Dagens Industri, Aftonbladet, Sydsvenskan, Filter, Metro, UNT, Tidningen Kupé, Västervikstidningen och LUM.

Foto: Linda Berglund/Gotlands Tidningar-

Andreas Mattsson
E-post: andreas.mattsson [at] kom.lu.se

Universitetsadjunkt

Journalistik

+46 46 222 45 33

SOL:L408d

Helgonabacken 12, Lund

20

Internationell koordinator

Journalistik

20

Lärare

Journalistik

20

Programkoordinator

Journalistik

20

Projektledare

Journalistik

20

Journalistik | Institutionen för kommunikation och medier
Besök: Gamla kirurgen, Sandgatan 3
Post: Box 201, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 45 33
journalistik [at] kom.lu.se